2023 Tiina Hautojärvi

 

Loimaan talousalueen vuoden 2023 yrittäjänaiseksi valittiin Tiina Hautojärvi. Valinta on järjestyksessään kahdeksastoista.

 

” Olen Loimaalla lapsuuteni viettänyt, ja ”Krottikoulun ” täällä käynyt.
Käden taidot ovat aina olleet sydäntä lähellä.
Vaatetuspuolen kouluja muutamia käyneenä ja alan töitä vuosia tehneenä, mietin uutta alaa.
Ja löysin kukat ja kasvit, siitä alkoi uusi maailma.
Puutarhurin ja floristin koulujen jälkeen olin vuosia Hämeenlinnassa töissä.
Oma kauppa, ja yrittäjyys mahdollistui 2004.
Yrittäjyys on minulle elämäntapa, ajattelutapa ja sydämen asia.
Asiakaspalvelu, ihmisten kohtaaminen, heidän ainutkertaisten asioiden mukana kulkeminen syntymästä kuolemaan, sesonkien rytmissä työskentely ja uusien asioiden oppiminen, siitä saan voimia yrittäjyyteen.
Jokaisen yrittäjän takana on laaja ja vahva tukiverkko, Kiitos heille !”

 

***

 


2022  Anne Paljakka

 

Loimaan talousalueen vuoden 2022 yrittäjänaiseksi valittiin Anne Paljakka. Valinta on järjestyksessään seitsemästoista.

 

”Olen syntynyt Loimaan Pappisissa, nuoruuteni viettänyt Loimaan Hirvikoskella ja nyt asun perheeni kanssa Loimaan kaupungissa, hienon Loimijokemme rannalla. Loimaan lisäksi olen piipahtanut asumassa Turussa, Hämeenlinnassa ja Helsingissä, opiskelujen sekä työn perässä. Koulutukseltani olen kemian laborantti sekä ympäristöinsinööri viime vuosituhannelta. Varsinaista työuraa ehti kertyä muutamassa isossa konsulttitoimistossa yhdyskunta- / vesihuoltosuunnittelun parissa yhteensä 12 vuotta, miinustettuna kahden, jo nyt aikuiseksi kasvaneen lapsen kanssa kotona vietetty aika äitiysvapailla. Tämän jälkeen konsulttiuralta, siirryin mieheni juuri ostamaan kivialan yritykseen Loimaan Kiveen vuonna 2012. Kivituotemyynnin ja yrityksen edustamisen ohella, olen Loimaalla asuessani kunnostautunut myös järjestötoiminnassa, jossa hallitusvastuuta ollut Loimaan Kauppa ja Palvelut yhdistyksessä, Loimaan Seudun Yrittäjänaisissa sekä Heimolinnasäätiössä. Tällä hetkellä istun kaupunginvaltuustossa toista kautta.”

 

”Oppimishalu sekä nälkä kokea uusia asioita, on saanut minut viime vuosien aikana opiskelemaan myös sisustussuunnittelua, designmarkkinointia kuin varallisuusvalmennustakin. Oma yritystoiminta suurimpana haaveena.”

 

***

 


2021  Mari Vienola


Loimaan talousalueen vuoden 2021 yrittäjänaiseksi valittiin Loimaan Uuden Apteekin apteekkari Mari Vienola. Valinta on järjestyksessään kuudestoista.

”Synnyin Loimaan sairaalassa, ja kotona Säkylässä odotti kaksi isoveljeä. Isä oli töissä Lännen konepajalla ja hän teki palkkatyön lisäksi halkoja, putkitöitä, lumitöitä ym. Lapsille opetettiin jo varhain, että kun urakka on valmis, seuraa palkkio. Saimme esim. videonauhurin, kun perunat oli nostettu ja myyty.

Lähdin opiskelemaan farmasiaa Kuopion yliopistoon. Rahoitin opinnot lainalla ja työskentelemällä esim. teurastamossa. Valmistuin vuonna 1996 proviisoriksi, ja tein aluksi sijaisuuksia apteekeissa. Vakituinen työ löytyi Tampereelta silmälääketehdas Santenilta lääkerekisteröijänä. Vastuualueinani olivat esim. USA ja arabimaat. Työskentelin myös Santenin Saksan toimistolla. Vuonna 2001 perhe kasvoi tyttärellä ja vaihdoin takaisin säännölliseen apteekkityöhön.

Olin 14 vuotta Viialan apteekissa ja toimin apteekkarin sijaisena jopa vuoden jaksoja. Hain useaa apteekkilupaa, kunnes vuonna 2016 Fimea myönsi minulle Loimaan 2. eli Hirvikosken apteekin luvan, joka sisältää velvoitteen pitää sivuapteekkeja Mellilässä ja Vampulassa. Kauppaan kuului myös palvelupiste Metsämaalla. Verkkokaupan perustamisen jälkeen Loimaan 2. apteekki toimi kaikissa mahdollisissa muodoissa ja neljässä eri toimipisteessä.

2017 Aluehallintovirasto kielsi Hirvikosken apteekin sosiaalitilojen käytön. Fimea antoi luvan siirtyä terveisiin tiloihin, mutta päätöksestä valitettiin eri oikeusasteisiin, ja siirtymislupa tuli voimaan vasta keväällä 2020.

Uusi apteekki avattiin 3.12.20 Citymarketilla. Hienojen työntekijöiden joukkoon liittyi uusia ammattilaisia mm. kosmetologi. Osa hirvikoskilaisista harmistui muutosta, mutta monien apteekkiasiointi helpottui. Muuton myötä henkilökunta pääsi vihdoin terveisiin ja nykyaikaisiin tiloihin, mistä olen yrittäjänä erityisen iloinen.

Apteekki on toiminimi ja apteekkari vastaa henkilökohtaisesti alueen lääkehuollosta ja yrityksen taloudesta. Noudatamme tarkasti lääkelakia ja Fimean ja Kelan sääntöjä, ja toimintaamme valvotaan jatkuvasti. Oman ja henkilöstön osaamisen kehittäminen on tärkeä osa työtä. Edelleenkin nautin eniten asiakkaiden kohtaamisesta.

Muutin pysyvästi Loimaalle vuonna 2018. Olen tutustunut muihin loimaalaisiin töiden lisäksi monissa yhdistyksissä. Loimaalla on hyvä asua ja yrittää!”

***

 

 

2020 Camilla Grönholm-Matikainen

 

Loimaan talousalueen vuoden 2020 yrittäjänaiseksi valittiin Hotelli ja Ravintola Loimaan Seurahuoneen hotellipäällikkö Camilla Grönholm-Matikainen. Valinta on järjestyksessään viidestoista.

 

”Synnyin Loimaalla 26.8.1980. Kävin ala-ja yläasteen täällä, sekä Loimaan lukion ylioppilas vuosimallia -99. Tämän jälkeen pidin välivuoden ja työskentelin perheemme yrityksessä täyspäiväisesti. Opiskelun ohella olin aina töissä perjantaista sunnuntaihin. Joten nuoruuteni meni kyllä ”ravintolassa”, mutta tiskin toisella puolella.

Valmistuin restonomiksi ennätysnopeasti, vain 2,5 vuodessa. Olen aina ollut tehokkuuden puolesta puhuja. Hyvän matikkapään opetti minulle mammani, jonka päivähoidossa pelasimme korttia päivittäin yrittäjävanhempieni työskennellessä perheyrityksessämme. Olen kolmannen polven yrittäjä, joten en ole koskaan mitään muuta osannut edes ajatella. Perheyrityksemme on alallaan vanhin saman suvun omistuksessa oleva yritys.

Olen kokenut avioeron, mutta tällä hetkellä minulla on rinnallani ihana mies, jolla on myös yrittäjätausta, joten hän tietää, mitä yrittäjyys vaatii. Minulla on kaksi teini-iän kynnyksellä olevaa lasta. Harrastukseni on koripalloilu kaikessa muodossaan, vaikka tällä hetkellä näyttää, että olisin lähinnä nielaissut koripallon.”

Pieni prinsessamme syntyi joulun alla, muutama viikko Vuoden Yrittäjänainen -palkitsemisen jälkeen.

***

 

2019 Tuula Sirén-Mäkelä

Yrittäjäksi aloin 2008 kesällä. Miksi, siihen on ehkä ainoa vastaus, ’elämällä on tapana kuljettaa’.
Palveluammatissa olen viihtynyt yli 40 vuotta ja myöskin sen ajan Loimaalla.
Apteekista kaikki alkoi, siellä reilut 5 vuotta, josta matka jatkui Instrumentariumin, joka sijaitsi silloin nykyisessä liiketilassani.Optisen – ja terveydenalanmyyjänä, kiitos Instrumentariumin,koska sinä aikana saimme paljon myyjäkoulutusta työnantajan puolesta. Sillä alalla n. 22 vuotta.

Vaatealan myyjänä ennen yrittäjyyttä olin opissa n.1.5 vuotta. Siitä syttyi kipinä, hei tämähän vois olla mun juttu.
Äidiltä peritty karjalaisuus vahvasti apuna touhukkuuteen ja Isältä tärkeä hämäläisyys, harkinta päätöksiin, Isällä oli tapana miettiä ’yön yli päätöksiä’ ja tämä on ollut monesti itselleni tärkeätä, eli paljon ns.” valvottuja yön hetkiä”☺️Kiitos näistä rakkaille vanhemmilleni, jotka myös olivat maatalous/ karjatilan yrittäjiä. Ja tietenkin oman perheen, sisarusten ja ystävien tuki oli tarpeen.

Tykkään työstäni, asiakaspalvelu on itselleni tärkeä ja myöskin yritykselle. Olen työn ohessa mahdollisuuksien mukaan kouluttanut itseäni, josta on minusta aina hyötyä sekä saan uusia kontakteja yrittäjänarkeen. Oppia ikä kaikki, näinhän se on.
Eri yhdistyksissä myös osallisena, kolmen pojan äitinä olin paljon mukana eri urheiluseuroissa, aika joka oli lähellä sydäntä.
Loimaan Yrittäjien hallituksessa aiemmin, sekä Loimaan Kauppalan hallituksessa edelleen. Minulle on suuri arvo saada tehdä töitä Suomessa, sekä saada työllistää.

Entä tänään, yrittäjänä mietteet, ajatukset ja toiveet; Ihana asia on henkilökohtainen palvelu, jota netistä ei saa. Silti palvelun ohessa on oltava ajanhengessä mukana, Some on tärkeä aikakausi tänä päivänä. Toiveena tärkeinpänä terveys.  Toivon myös, että pieni, mutta kodikas kaupunkimme pysyy ns. ’pinnalla’, jota me yrittäjät tarvitsemme, sekä kaupunkimme meitä.

Suurperheen kuopuksena totean, että yhdessä hyvää tulee ja jakamisen ilo on suurin ilo, niin hyvässä kuin pahassa.
Kiitos luottamuksesta Yrittäjänaisten hallitukselle sekä kiitos kaikille meille Yrittäjänaisille!

***

 

 

2018 Anita Koivisto

Perustin Loimaan Lääkintävoimistelun marraskuussa -85 yhdessä Marjaana Kemppi-Mäkelän kanssa. Aloitimme Kalevalankatu 7.ssä. Muutimme syksyllä -86 Opinkujalle ja aloitimme kuntokoulutoiminnan yksilöhoitojen ohella. Palkkasimme kaksi työntekijää.

1990-vuoden alussa purimme yhtiön ja perustin samalla nimellä uuden kommandiittiyhtiön. Valmistuin samoihin aikoihin -90 luvun alussa lymfaterapeutiksi. Palkkasin samana vuonna yhden fysioterapeitin.

-92 muutimme Käsityöläiskadulle ja jatkoimme edelleen myös kuntokoulutoimintaa. -99 keväällä loppui hänen työsuhteensa ja minulla oli yhteityökumppaneita ja teimme töitä toistemme yrityksissä. Osteopatiakoulutuksen suoritin 1996-2000. Kuntokoulu loppui keväällä -99.

2016 maaliskuun alussa muutin kommandiittiyhtiön toiminimeksi ja siitä asti olen tehnyt töitä yksin. Osteopatiaa, lymfaterapiaa sekä hierontaa. Samassa tilassa on myös jalkahoitajan vastaanotto, Arjalka.

 

2017 Anne-Mari Laaksonen

”Välillä ajattelee, että helpommallakin voisi päästä, jos olisi vieraalla töissä, mutta kyllä tämä on minun juttuni ja paluuta entiseen ei toivottavasti ole. Kai olen jo äidinmaidosta saanut itselleni hitusen sukuni yrittäjäenergiaa”, Anne-Mari summaa.

Jo 14-vuotiaana opiskelujen lomassa työuransa aloittanut Anne-Mari valmistui 1998 kätilöksi. Kymmenen vuoden rupeama rakastamassaan työssä loppui Loimaan aluesairaalassa 2008 toimintojen siirtyessä Turkuun. Kahden pienen pojan äitiä ei matkustelu työn perässä innostanut, eikä sairaanhoitajan työ muilla osastoilla tuntunut omalta. Aina sisustamisesta kiinnostunut Anne-Mari lienee omistanut kristallipallon, koska hän oli aloittanut sisustusalan artesaanin iltaopinnot jo vuonna 2006 ja nyt aika oli kypsä hypylle ”tuntemattomaan”.

Kotoa oli hyvä aloittaa ja 2.11.2011 avautui AnneMari´s kellaripuoti kodin yhteyteen, piensisustustuotteita, kankaita sekä ompelupalvelua. Helmikuussa 2013 liike siirtyi kaupunkiin ja parin vuoden päästä nykyiselle paikalleen Vanhalle Vesikosken koululle.

”Yrittäminen on kovaa koulua, ei aina ole niin helppoa, mutta se on valintani ja olen kiitollinen, yllättynyt sekä samalla ylpeä saamastani tunnustuksesta”.

2016 Karin Nars

Loimaan talousalueen vuoden 2016 yrittäjänaiseksi valittiin henkilönostimia valmistavan Dinoliftinmyynti-, markkinointi- ja viestintäjohtaja sekä hallituksen puheenjohtajana toimiva Karin Nars.

Ensiaskeleet yrittäjyyteen hän kuitenkin otti jo reilu kymmenen vuotta aiemmin perustaessaan pienyrityksen, joka toi maahan lastentarvikkeita, ompelutti lastenvaatteita ja järjesti lapsiperheille tapahtumia. Finnkinossa edelleen käytössä oleva Vauvakino-konsepti on myös Karinin käsialaa.

Isänsä Lars-Petter Godenhielmin omistaman firman hallituksessa hän aloitti vuonna 2004. Kokopäiväiseksi aluemyyntipäälliköksi hän siirtyi viisi vuotta myöhemmin ja toimitusjohtajaksi Karin ryhtyi isänsä menehdyttyä yllättäen. ” Dinoliftin organisaatiossa on valtavasti osaavia ja sitoutuneita ihmisiä, siksi oli helppo astua suuriin saappaisiin vaikealla hetkellä”, Karin kertoo.

Nykyisin Karin keskittyy myyntiin ja tavoitteena on luoda markkinoille vuosittain uusi tuote tai kaksi. Dinolift Oy on kansainvälisesti suuntautunut yritys, jonka tuotannosta 85 % menee vientiin. DINO-nostimia on myyty yli 40 maahan eri puolille maailmaa. Päämarkkina-alueet ovat Pohjoismaat ja Saksa. ”On kiehtovaa saada myydä sellaisia tuotteita, joiden takana voi seistä sataprosenttisesti. Kun tuotteet valmistetaan täällä, pystymme vaikuttamaan siihen, mitä tehdä ja miten”, Karin summaa.

 

2015 Anne Tevasaari

Vuoden Loimaalaisen Yrittäjänaisen valinta oli järjestyksessään kymmenes. Hyvistä ehdokkaista kirkkaimmaksi nousi kymmenen vuotta yhdistykseen kuulunut ja pitkään yhdistyksen sihteerinäkin toiminut tarmokas fysioterapiayrittäjä Anne Tevasaari.

”Hän tuo omalla positiivisuudellaan valoa ja energiaa iltoihimme. Hän on ahkera talkoolainen ja tunnollinen – minkä asian hän ottaa hoitaakseen hän sen myös vie loppuun,” summaa yhdistyksen puheenjohtaja Mirja Nevala.

Tie yrittäjäksi kävi hieman pidemmän kaavan mukaan ja Anne iloitseekin, että tuli valituksi vaikkei olekaan mikään pitkän linjan yrittäjänainen. Fysioterapeuttina vierähti vieraan palveluksessa 16 vuotta, josta viimeiset 15 vuotta Loimaan aluesairaalassa.

”Vuonna 2003 iski varmaan joku 40-kympin villitys ja päätinkin ryhtyä yrittäjäksi, Anne kertoo. Koulukujalta vapautui tilat Salosen Martin lähdettyä muihin hommiin ja tartuin tilaisuuteen. Näin päädyin myös Loimaan yrittäjänaisiin.”

Anne ei ole kuitenkaan jäänyt laakereilleen lepäämään vaan on jatkanut opiskelua. ”Pari viimeistä vuotta on kulunut avoimen yliopiston opinnoissa, ensin aikuiskasvatustieteen ja nyt hoitotieteiden aineopintojen parissa, niiden on tarkoitus valmistua jouluksi,” Anne kertoo.

Anne pitää liikuntaa tärkeänä terveyden ja työkyvyn säilyttämisen kannalta. Tärkeänä hän pitää myös yrittäjänaistoimintaa, niin tiedonsaantikanavana kuin vertaistukenakin. ”Loimaalla on pienehkö, mutta mukava joukko aina koolla kun jotain tapahtuu!”

 

2014 Agneta Twerin

Vuoden Loimaalaiseksi yrittäjänaiseksi valittiin Kelloliike J. Mäkelää luotsaama Agneta Twerin. ”Agneta on pitkänlinjan yrittäjä. Hän työllistää ja on taantumasta huolimatta pystynyt laajentamaan ja kehittämään liikettään”, Loimaan Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtaja Mirja Nevala perusteli valintaa.

Alun perin Inkoossa syntynyt Agneta suuntasi opiskelemaan Ruotsiin, missä tapasi tulevan aviomiehensä Jyrki Mäkelän, joka toi opintojen päätyttyä Agnetan mukanaan Loimaalle perheen kelloliikkeeseen.  Pariskunta osti liikkeen 1990, mistä alkoi yrittäjän arki. Valikoimaa laajennettiin ja liikettä rakennettiin oman näköiseksi.

Sinnikkäänä naisena Agneta on selättänyt kaksi suurta vastoinkäymistä. Aviomiehen kuolema auto-onnettomuudessa vuonna 1994 oli kovaa aikaa. Surun yli Agneta päätti ponnistaa keskittymällä työhön. Hän laajensi liikettä palkintopuolelle ja tietokonekaiverruksiin.  Toinen suuri pysähdys oli kymmenen vuotta myöhemmin Agnetan kokema aivoinfarkti. ”Lääkäri sanoi, että olisin työkyvytön. Olin itsepäinen ja jäin yrittäjäksi”, Agneta summaa.

Kelloliike J. Mäkelä on vuodesta 2011 kuulunut Kultasydän-ketjuun. Agneta tunnustaa, ettei hän olisi selvinnyt ilman työntekijöitään, joita on kaksi vakituista sekä sesonkiapu päälle. ”Palvelu on edelleen se jolla pärjää. Valttinamme on myös kaiverrukset samana päivänä samaan hintaan”.

Vuoden yrittäjänainen valittiin nyt yhdeksännen kerran. Yhdistyksen hallitus valitsee vuoden yrittäjänaisen jäsenten ehdotusten pohjalta.

 

2013 Satu Tamminen

Loimaan Seudun Yrittäjänaiset valitsivat kahdeksannen kerran Loimaan talousalueen vuoden yrittäjänaisen ja valinta osui tänä vuonna Sky-kosmetologi Satu Tammiseen. Satu oli 1980-luvun alussa työskennellyt muutaman kuukauden toisen palveluksessa mutta saikin yllättäen potkut. Se mikä silloin tuntui maailmanlopulta nuoresta naisesta, osoittautuikin onnekkaaksi aluksi.

”Sisuunnuin niin, että päätin näyttää. Jäin vieläpä ilman starttirahaa, kun yritysideani todettiin kannattamattomaksi. Jouduin heti alkuun niin tiukille, että piti ihan oikeasti laskea miten tässä pärjätään.”

Satu perusti oman yrityksen vuonna 1986 aluksi kerrostalohuoneistoon Opinkujalle. Yritystoiminnan hyvin käynnistyttyä tarvittiin tilat myös myymälälle ja sopivat löytyivätkin vuonna 2003 Turuntieltä aivan katutasosta. Nyt Satulla on omien sanojensa mukaan loistavia työntekijöitä, joiden palkkaaminen alkoi 1998 ja hänen vastuullaan on myös näidenkin toimeentulo.

Yrittäjyyteen on kuulunut jatkuva muutos. Se on pitänyt vireessä, sillä uutta oppimalla ja uudelleen innostumalla jaksaa pysyä työssä hyvillä mielin. Hoidoissa Sabriinassa luotetaan sekä viimeisimpään tekniikkaan että kädentaitoihin ja rentouttavaan kosketukseen.

”27 vuoden yrittäjätaipaleeni ovat tehneet mahdolliseksi uskolliset asiakkaat, taitavat työntekijät ja rakkaan perheen jatkuva tuki. Kun yrittäjyys on kantanut, on elämäänkin löytynyt tasapainoa. Hyvillä mielillä voinkin jo vähentää työtunteja. Vapaalla ollessani matkustan, luen, odotan Led Zeppelinin keikkaa (kyllä ne vielä tulevat) ja nautin siitä mikä on ehdottomasti kaikista parasta ja se on Mummuna oleminen!”

 

2012 Marjaana Kosonen

Vuoden yrittäjänaiseksi valittiin pitkän linjan järjestöaktiivi ja 30 vuotta Loimaalla parturi-kampaamoyrittäjänä toiminut Marjaana Kosonen. Yrittäjänaisten Keskusliiton kultaisella ansiomerkilläkin palkittu tarmokas nainen kertoo seuraavassa omin sanoin kokemuksistaan Loimaan yrittäjänaisissa:

“Olen saanut vuosien aikana yrittäjänaisiin kuulumisesta paljon. Varsinkin yksin yrittävälle on tärkeää saada vaihtaa ajatuksia, käydä rakentavaa keskustelua ja ideoida uutta ja osaltaan yrittää vaikuttaa koko seutukunnan kehittämiseen. 

Tekemisen meininki, positiivinen asenne ja yhteenkuuluvuus… niin jäsenilloista kuin vaikkapa yhteisistä talkoista lähtee aina virkistyneenä, välillä vatsalihakset nauramisesta kipeinä. Kannustankin kaikkia jäsenyyttä harkitsevia lähtemään mukaan, meillä ei pipo kiristä ja jokainen voi olla aidosti oma itsensä.”

 

2011 Pirjo Karvonen

Loimaan Seudun Yrittäjänaiset ry valitsi Loimaan vuoden yrittäjänaiseksi 2011 Pirjo Karvosen, Loimaan Tilipiste Saario & Leimu Ky:stä . Hän omistaa yrityksen yhdessä Ulla Tynkkysen kanssa. Heidän lisäkseen yrityksessä työskentelee yksi työntekijä. Marraskuun alussa Loimaan Tilipiste Ky on toiminut 20 vuotta. Päätös ryhtyä yrittäjäksi oli vaihtoehto työttömyydelle syksyllä 1991, joka oli pahinta lama-aikaa. Loimaan Tilipiste Saario & Leimu Ky on auktorisoitu Taloushallintoliiton jäsentoimisto.

”Ensi kokemukseni Loimaan Yrittäjänaisten toiminnasta oli vuonna 1989, kun tyttäreni syntyi vuoden ensimmäisenä tyttövauvana ja yrittäjänaiset kävivät onnittelukäynnillä sairaalassa. Tuolloin en olisi uskonut, jos joku olisi sanonut, että tulen olemaan mukana yhdistyksen toiminnassa. Yrittäjyys ei tuolloin ollut edes käynyt mielessäni.” 

”Pirjo on käynyt ahkerasti yhdistyksen jäsenilloissa, osallistunut talkoisiin, on iloinen, positiivinen ja toisia kannustava jäsen”, Loimaan Yrittäjänaisten puheenjohtaja Mirja Nevala perustelee yhdistyksen hallituksen yksimielistä päätöstä. Pirjo Karvonen on yhdistyksen rahastonhoitaja, joten samalla kiitos tuli myös yhdistyksen eteen tehdystä työstä.

 

2010 Pirkko-Leena Koivula

Vuoden 2010 Loimaalaiseksi yrittäjänaiseksi valittiin positiivinen Pirkko-Leena Koivula. Lastenasusteliike Koivula on tarjonnut sydämellistä palvelua jo yli 40-vuoden ajan. Työ on ollut Pirkko-Leenalle valtava voimavara ja yrittäminen on ollut muunkin perheen juttu.

Pirkko-Leena on osoittanut, että seniorinakin voi olla vielä tiiviisti mukana työelämässä, eikä Koivulalla ole vielä kiirettä eläkkeelle.

”Olen aina yrittänyt tehdä työni tunnollisesti ja asiakkaita meillä on aina kunnioitettu. Jos ihanat asiakkaat eivät olisi luottaneet meihin, emme olisi olleet tässä näin pitkään.

Meillä on yrittäjänaisten kokoontumisissa mahdottoman hyvä olla. Yhteiset riennot ovat tärkeä yhdistävä tekijä. Päiväsaikaan ei yrittäjiltä liikene aikaa toinen toistensa liikkeissä vierailuun.

 

2009 Tuulikki Tuominen

Vuoden 2009 Loimaalaiseksi yrittäjänaiseksi valittiin aktiivinen ja värikäs, pitkän linjan yrittäjänainen Tuulikki Tuominen. Hän on paitsi yhdistyksen perustaja jäseniä, niin toiminut useaan otteeseen myös yhdistyksen puheenjohtajana ja kuulunut Yrittäjänaisten keskusliiton hallitukseen kuusi vuotta. Tuulikille on myönnetty myös Suomen Yrittäjien Timanttiristi.

Tuulikki, tutummin Tuija, on kouluttautunut Sky kosmetologiksi ja meikkiartistiksi ja hakenut oppia ulkomaita myöden.  Liikkeensä Tuulikki perusti vuonna 1960 ja tänä vuonna Kemikalio Elmiira täyttääkin pyöreät 50 vuotta. Huikea saavutus josta voimme vain onnitella lämpimästi!

 

2008 Hilkka Päivölä

Vuoden 2008 Loimaalainen Yrittäjänainen oli perinteikkään perheyrityksen Loimaan Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Hilkka Päivölä.

Loimaan yrittäjänaiset arvostivat Hilkan panosta miesvaltaisella alalla ja hänen rohkeuttaan tehdä muutoksia ja ennakoida tulevaa. Optimistina, muttei kuitenkaan yltiöoptimistina on Hilkka Päivölä luotsannut liki puoli vuosisataa perheyritystä rautaisella ammattitaidolla. Yritys työllistää 15 henkeä.

Vaikka yritys kuuluu maailmanlaajuiseen Expert-ketjuun, on siinä säilytetty jotain omaa. Kodinkonevalikoimaa täydentävät sisustusvalaisimet ja sähköurakointi on merkittävä osa yritystä.

 

2007 Satu Ketonen-Heikkilä

Vuonna 2007 Vuoden Loimaalaiseksi Yrittäjänaiseksi valittiin Kanta-Loimaan Fysioterapian vuonna 2001 perustanut Satu Ketonen-Heikkilä. Kanta-Loimaan Fysioterapian työskentely painottuu työikäisten ja ikääntyvien tuki-ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiaan ja aikuisten neurologiseen fysioterapiaan.

Satu on ollut luomassa ikääntyvien kuntoutusmallia palvelutaloihin. Yritys on kasvanut lyhyessä ajassa kolmen toimipisteen ja 5 työntekijän kokoiseksi yritykseksi.

 

2006 Auli Wilman

Ensimmäiseksi Loimaan Vuoden Yrittäjänaiseksi valittiin Sisustustalo Ribbonia luotsaava Auli Wilman. Auli oli ehdolla myös Valtakunnalliseksi Vuoden Yrittäjänaiseksi.

Sisustustalo Ribbon työllistää toistakymmentä henkeä ja Loimaan lisäksi liike on myös Humppilassa. Suuri osa asiakkaista tulee Loimaan talousalueen ulkopuolelta. Auli tekee myös sisustussuunnitteluja, liikkeellä on oma lifetime- ja huonekalu mallisto.

Valikoimiin kuuluu piensisustustavarat tapeteista mattoihin, lisäksi lahjatavara- ja muotivaatteiden myynti. Showroom tilassa on esillä uusimmat tuulet.